Spring naar inhoud
Deze website is onderdeel van Werk aan de Wijk. Bekijk op Werk aan de Wijk wat er nog meer gaat gebeuren in Transvaal en Schilderswijk-West.

De nieuwe tram komt naar de Schilderswijk

De nieuwe tram gaat rijden op lijn 6. De Hobbemastraat, Om en Bij, het Paletplein en de Brouwersgracht veranderen hierdoor. De gemeente heeft een aantal ontwerpen gemaakt. Je kon tot en met 18 april je mening geven over deze ontwerpen. De gemeente heeft nu per ontwerp antwoorden gegeven op de reacties en vragen die zijn gesteld. 

Bekijk de reacties
Google Translate logo Translate this page using Google Translate

Geef je mening

Bekijk de ontwerpen en geef je mening. 

1. Hobbemastraat

In dit gedeelte van de Hobbemastraat wordt een middenhalte aangebracht voor de nieuwe tram. We passen de straat aan voor deze middenhalte.

Bekijk de reacties
reacties

2. Om en Bij

De straat Om en Bij is niet geschikt voor de komst van de nieuwe tram. Hierdoor moeten er enkele bomen verdwijnen en komen de parkeerplekken te vervallen.

Bekijk de reacties
reacties

3. Paletplein

Tussen de haltes op het Paletplein is er ruimte voor vergroening en worden de haltes aangepast voor de nieuwe tram.

Bekijk de reacties
reacties

4. Brouwersgracht

De tramhalte is niet geschikt voor de nieuwe tram, omdat de tramhalte te kort is. We maken de tramhalte langer, zodat de nieuwe tram hier straks kan stoppen.

Bekijk de reacties
reacties

Kies op de kaart

Klik op de kaart op de 4 plekken om het ontwerp te bekijken en je mening te geven.

Waarom dit project?

De nieuwe tram

De tram die nu rijdt op lijn 6 is niet toegankelijk voor iedereen. Daarom komt er een lagere tram waar mensen met een rolstoel of rollator kunnen instappen.

De nieuwe tram gaat rijden op tramlijn 6. De nieuwe tram is langer en breder, daarom moeten ook de tramhaltes veranderen. Doordat de tramhaltes veranderen, moeten ook straten worden aangepast.

Werk aan de Wijk

De nieuwe tram is een van de projecten die de komende tijd in Transvaal en Schilderswijk bezig is. Het is onderdeel van Werk aan de Wijk.

Lees meer over dit project op Werk aan de Wijk

Deel dit project:

Denk mee over nieuwe regels voor participatie

De gemeente Den Haag vindt participatie heel belangrijk. Dit is het middel dat inwoners en andere partijen betrekt bij beleid en projecten in de stad. Nu wil de gemeente de regels voor participatie verbeteren en weer vastleggen. De oude regels (dat is een verordening) zijn nog van 2012. De ervaringen met participatie van de afgelopen jaren krijgen nu een plek in nieuwe regels. 

Wil je met ons nadenken over de regels? Of heb je ideeën voor de regels? Wij spreken daar graag met jou over! Meld je bij ons aan via e-mail (haagssamenspel@denhaag.nl). Wij maken dan een afspraak.  

Stuur een e-mail

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren