Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over dit project? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Zo niet, neem contact met ons op.

Waarom verdwijnen er parkeerplekken terwijl het al zo moeilijk is om te parkeren?

De nieuwe trams hebben iets meer ruimte nodig tussen de rails omdat ze breder zijn. In oudere straten zoals de Paul Krugerlaan en de Steijnlaan past dat niet als we aan beide kanten geparkeerde auto’s houden. Daarnaast is het onveilig voor fietsers om tussen de auto’s en de tram te moeten rijden. In de Paul Krugerlaan en de Steijnlaan is er geen andere oplossing mogelijk dan dat er aan een kant parkeerplekken verdwijnen.

Hoe lang duurt het voordat de nieuwe trams ook echt gaan rijden?

In 2027 gaan de nieuwe trams rijden, maar voor die tijd moet er nog veel worden georganiseerd. Daarom vragen we nu al de mening van bewoners en ondernemers.

Wat gebeurt er met mijn mening over de ontwerpen?

De gemeente verzamelt alle reacties en geeft hierover een terugkoppeling op de website. We werken verder op basis van alle reacties op de ontwerpen.

Ik woon of onderneem niet op of rond het Paul Krugerplein, maar wil wel graag meedenken. Kan dat?

Ja, iedereen mag meedenken over de ontwerpen. Ook als je niet in de buurt woont, maar bijvoorbeeld af en toe het winkelcentrum bezoekt. Voor de deelnemers aan de werksessie richten we ons vooral op bewoners en ondernemers die op of rondom het Paul Krugerplein wonen of ondernemen.

Wat is een schetsontwerp?

Een schetsontwerp is een eerste ontwerp waarin wordt gekeken of alle belangrijke onderdelen en wensen erin passen en wat deze ongeveer kosten. Nog niet alles wordt precies vastgelegd. Een schetsontwerp moet daarna dus nog verder uitgewerkt worden om echt gebouwd te kunnen worden.

Wat is het verschil tussen een schetsontwerp en een definitief voorontwerp?

Het schetsontwerp beschrijft 'wat je wil doen'. In het definitief voorontwerp staat 'hoe je het wil doen'. Het definitief voorontwerp laat zien hoe alle onderdelen passen binnen de projectgrenzen.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een mail naar werkaandewijk@denhaag.nl. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren