Spring naar inhoud

Over Werk aan de Wijk

De komende jaren worden in de wijken Transvaal en Schilderswijk projecten gedaan. Het zijn grote en kleine projecten met allemaal een eigen planning.

Er komt een nieuwe tram op lijn 6 en 12. Het Hobbemaplein wordt vernieuwd.

Op deze website kun je zien welke projecten er zijn, wat jij kunt doen en wat er al is gebeurd.

Wat doet de gemeente

De gemeente

De gemeente gaat de komende tijd aan het werk in Transvaal en Schilderswijk. Het Hobbemaplein verandert en de nieuwe tram gaat rijden op tramlijn 6 en 12. 

Wat er precies gaat gebeuren lees je op de projectenpagina.

Wat kunnen bewoners doen

Bewoners

Bewoners en ondernemers in de wijk kunnen meedenken en meepraten over de plannen in Transvaal en Schilderswijk. Wanneer je dat kunt doen, zie je op de projectenpagina.

De 4 fases van de participatiestrategie

Alle projecten van Werk aan de Wijk worden gedaan in 4 stappen. Zo weet jij als bewoner precies wanneer je mee kunt denken over- en meedoen aan een project in jouw buurt.

 • Stap 1: Meningen van bewoners verzamelen
 • Stap 2: Keuzes bespreken met bewoners
 • Stap 3: Ontwerp maken met bewoners 
 • Stap 4: Ontwerp uitvoeren

De 4 fases in een overzicht

De 4 stappen van de participatiestrategie. Stap 1: participatieniveau informeren en raadplegen. De actie die hierbij hoort is Communiceren over het project: Wat gaan we doen en waarom? Wat kunnen bewoners bepalen, wanneer en hoe? Ervaringen, wensen en ideëen ophalen bij bewoners, ondernemers en stakeholders. De participatie-instrumenten zijn Checklist voor de projectleiders, Informatieposters door de wijk en op digitaal platform Werk aan de Wijk. Werk aan de Wijk-kraam op verschillende plekken in de wijk. Digitaal platform Werk aan de Wijk met online enquête of peiling. Stap 2: informeren en adviseren / waar mogelijk co-creëren. De acties die hier bij horen zijn Resultaten van stap 1 terugkoppelen aan de wijk: Wat hebben we opgehaald en wat is ermee gebeurd? Voorleggen van diverse scenario's. Aanpassen kan nog. Stemmen op scenario's. De participatie-instrumenten zijn Werk aan de Wijk-krant en/of digitale nieuwsbrief. Werk aan de Wijk-werkplaats. Vragen stellen en alternatief bespreken met deskundigen. Posters in de wijk. Werk aan de Wijk-telefoonlijn. Digitaal platform Werk aan de Wijk voor scenario’s, online enquête, peiling en stemmen. Stap 3: informeren en adviseren. De acties die hierbij horen zijn Terugkoppeling en onderbouwing van de keuze van het gekozen scenario. Projectontwerp ligt op grote lijnen vast, gedetailleerde invulling samen met deelnemers. De participatie-instrumenten zijn Digitaal platform Werk aan de Wijk. Onderbouwing keuze scenario. Bewoners kunnen vragen stellen. Posters in de wijk met ingediende stemmen en keuze scenario. Werk aan de Wijk-telefoonlijn. Werk aan de Wijk-werkplaats. Direct betrokkenen in overleg met projectteam over randvoorwaarden. Stap 4: informeren/adviseren. De acties zijn Uitvoering project. Planning van de werkzaamheden helder communiceren. . Het participatie-instrument is Werk aan de Wijk-krant en/of digitale nieuwsbrief. Werk aan de Wijk-telefoonlijn. Digitaal platform Werk aan de Wijk. Bewoners kunnen vragen stellen aangaande uitvoering en signalen doorgeven.
Lees de participatiestrategie

Hou mij op de hoogte

Krijg een e-mail als er nieuws over een project is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit project:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren