Spring naar inhoud
Terug naar overzicht

Toch een ongelijkvloerse oplossing voor de Zevensprong

Toegevoegd op 10 november 2022

De gemeente onderzoekt een ongelijkvloerse oplossing voor de Zevensprong.

Bij de start van het project heeft de gemeente aangegeven dat er voorlopig geen ongelijkvloerse kruising komt, maar dat de gemeente werkt aan een nieuwe, gelijkvloerse herinrichting van de Zevensprong. Inmiddels is er een nieuw college dat in het coalitieakkoord heeft aangegeven toch een ongelijkvloerse oplossing voor de Zevensprong te willen. 

Het duurt echter nog een tijd voordat een ongelijkvloerse oplossing gemaakt kan zijn. Daarom wil de gemeente bekijken welke maatregelen er op korte termijn al mogelijk zijn om de veiligheid en doorstroming op de Zevensprong te verbeteren. De gemeente maakt nu geen plannen voor een nieuwe inrichting van het kruispunt met groen en bankjes enzovoort, zoals eerst de bedoeling was. Deze moeten dan namelijk weer verdwijnen wanneer de ongelijkvloerse oplossing komt. 

Voor het maken van een ontwerp voor een ongelijkvloerse oplossing start de gemeente een apart project. In dit (tweede) Zevensprong-project kunnen bewoners, bedrijven en gebruikers ook weer vroeg in het proces hun mening te geven. In dit project bekijkt de gemeente eerst wat ‘ongelijkvloers’ betekent: de auto of de tram ondergronds of beiden?

Deel dit artikel:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren