Spring naar inhoud

Basisplan nieuwe tram op lijn 6 en 12

Straks rijdt de nieuwe tram op alle lijnen in Den Haag. De nieuwe tram is langer en breder, daarom moeten de straten en tramhaltes veranderen. De tramrails moeten worden verlegd of de bochten moeten ruimer. Dit betekent veranderingen voor de Delftselaan, Paul Krugerlaan en Steijnlaan in Transvaal.

De gemeente wil graag van bewoners en ondernemers weten wat volgens hen de beste manier is om de tram te laten passen in deze straten. Daarom kun je op elke plek in de wijk reageren wat je vindt. Heb je een vraag over het basisplan? Het projectteam staat klaar om je te helpen.

Stel je vraag

De nieuwe tram

Meer informatie

Lees hier meer informatie over het Basisplan.

Wat is het basisplan?

De nieuwe tram gaat rijden op tramlijn 6 en 12. Door de lage vloer is de tram geschikt voor mindervaliden. De nieuwe tram is ruimer, beter ver­warmd in de winter en beter gekoeld in de zomer. De tram is langer en breder, daarom moeten de tramhaltes ook veranderen. Ook andere dingen in de straat moeten daardoor anders, denk bijvoorbeeld aan waar het zebrapad is en waar het fietspad is. Omdat er dingen veranderen, nemen we ook meteen wensen uit de wijk mee. De straten worden bijvoorbeeld ook veiliger er groener.

Waar kan ik mijn auto parkeren in de wijk?

Als de nieuwe tram er straks doorheen rijdt, moet er nog genoeg ruimte zijn voor fietsers zonder dat ze tussen de trams door moeten fietsen. Daarom gaan er parkeerplaatsen weg in de Steijnlaan, Paul Krugerlaan en Delftselaan. Je kunt nog steeds aan één kant van de weg parkeren.

Wat gebeurt er met de tramhaltes?

De tramhaltes worden nieuw. Ze worden langer omdat de nieuwe tram langer is. Ze worden breed genoeg voor iemand met een rolstoel. En ze worden net zo hoog als de vloer van de nieuwe tram. Aan iedere halte komt een helling voor iemand met een rolstoel of rollator.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het basisplan? Stuur je vraag hier in en het projectteam beantwoordt hem zo snel mogelijk.
 

Deze website is onderdeel van Werk aan de Wijk. Klik hier om naar Werk aan de Wijk te gaan en bekijk wat er nog meer gaat gebeuren in Transvaal en Schilderswijk West.

Deel deze pagina:

Login om verder te gaan

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Geef mij een nieuwe code

Annuleren